Duo Eero Saunamäki & Päivi Vesalainen

Perustimme duon nokkahuilisti Eero Saunamäen kanssa syksyllä 2015. Tavoitteenamme oli heti alusta asti tuoda framille ennakkoluulottomasti upeaa musiikkia barokista nykypäivään. Meitä kuvastavat ehkä parhaiten sanat monipuolisuus ja vauhdikkuus, sillä olemme useimmiten valinneet konsertteihimme enemmän nopeatempoisia virtuoositeoksia kuin hitaita, meditatiivisia sävelmiä. Eero on kantaesittänyt kymmeniä teoksia nokkahuilulle, ja koska itsekin nautin suuresti nykymusiikin soittamisesta, on duollemme äärimmäisen luontevaa soittaa musiikkia kaikilta aikakausilta. 

Konsertissamme Italialaisia barokkihelmiä ja suomalaisia nykymusiikkitimantteja yhdistimme Jukka Tiensuun ja Tomi Räisäsen sävellykset 1700 -luvun teoksiin. Jo aikaisemmin olimme yhdistäneet konsertissa Echos’ Lament – musiikkia nokkahuilulle ja cembalolle Naji Hakimin, Fredrik Österlingin, Isang Yunin ja Edmund Rubbran sävellyksiä italialaiseen barokkimusiikkiin. 

Toki olemme soittaneet myös pelkkää barokkimusiikkia sisältäviä konserttikokonaisuuksia kuten Concert Spirituell – musiikkia 1700-luvun alun Pariisista ja Es ist ein Ros entsprungen joulukonsertin sopraano Ulla Paakkunaisen kanssa. Myös näiden konserttien soittaminen on ollut meille todella mieluisaa. 

1.3.2020 saimme kantaesittää Tampereella Kulttuuritalo Laikussa Tuomas Turriagon säveltämän upean Sonaatin. 

Duomme liikkuu melko näppärästi erityisesti pääkaupunkiseudulla ja sen lähiaulueilla. Meiltä voit tilata kokonaisen konsertin tai lyhyempiä esityksiä kaikenlaisiin tapahtumiin.

Voit seurata meitä myös Facebookissa.