Ombra sonora

Syksyllä 2015 neljä kokenutta vanhan musiikin ammattilaista perusti Ombra Sonora -yhtyeen. Missionamme on tuoda yleisön nautittavaksi renessanssin ja barokin ajan harvemmin esitettyjä sävellyksiä. 

Olemme toteuttaneet unelmiamme lukuisissa historiallisten teemojen ympärille rakennetuissa konserteissa. Konserttien teemoja ovat olleet esimerkiksi uskonpuhdistuksen pohjoissaksalainen musiikki, 1700-luvun ranskalainen lamentaatioperinne ja italialainen stylus fantasticus -tyyli.

Yhtyeemme kaikki muusikot ovat naisia, ja tuoreimpana teemana meillä onkin ollut vanhan musiikin naissäveltäjien nostaminen heidän ansaitsemaansa asemaan. Teimme tähän yllättävänkin laajaan tematiikkaan alkuvuodesta 2018 pintaraapaisun konsertilla Concerto delle donne — unohdetut naissäveltäjät ja jatkoimme aihetta vuonna 2019 konserttikokonaisuudella L’Amante Secreto. Myös kesälle ja syksylle 2020 on luvassa uusi barokinajan naissäveltäjien musiikkia sisältävä konserrtikokonaisuus. 

Yhtyeessä on laulaja (Petra Schauman) sekä kolme instrumentalistia, joiden soitinvalikoimaan kuuluvat barokkiviulu (Mirva Laine), viola da gamba ja lirone (Ritva Hautsalo), cembalo ja urut (Päivi Vesalainen). Tällä yhdistelmällä voimme tuottaa lähes loputtomasti erilaisia sointimaailmoja, ja pystymme tuottamaan hyvin monipuolisia ja yleisön vangitsevia konserttikokonaisuuksia.

Olemme omien konserttiemme lisäksi saaneet konserttikutsuja vuonna 2016 Rauma Festivoon, vuonna 2017 Metrolla musiikkiin – konserttisarjaan, vuonna 2018 Porvoon kesäkonserttisarjaan, vuonna 2019 Sipoon seurakunnan ja Huopalahden kirkon kesäkonserttisarjoihin sekä vuonna 2020 Salon seurakunnan kesäkonserttisarjaan ja Barokkimusiikkifestivaaleille Korson AnkkaBarockiin. 

Lisää tietoa meistä saat webbisivuiltamme.